Zoeken naar cobra kunst

cobra kunst
Van CoBrA tot boorolie Stedelijk Museum Schiedam.
CoBrA en abstract. De tentoonstelling laat goed zien op wat voor manier het museum verzamelt. Behalve kunst die te maken heeft met de wereld om ons heen, hangt er werk van CoBrA, in de jaren vijftig door directeur Pierre Janssen aangekocht.
Cobra-schilder Corneille overleden NOS.
Ik weet zeker dat Rembrandt ook een stropdas zou hebben beschilderd." In 1995, 47 jaar na de oprichting van Cobra, opent in Amstelveen het Cobra Museum voor Moderne Kunst haar deuren. Veel van Corneille's' werk is in dat museum te zien.
Stedelijk Museum Schiedam en Cobra Museum vieren 70 jaar CoBrA.
In Parijs werd 70 jaar geleden de kunstenaarsgroep CoBrA opgericht. In het weekend van 10 en 11 november vieren het Stedelijk Museum Schiedam en Cobra Museum voor Moderne Kunst de oprichting van de revolutionaire groep bestaande uit een aantal kunstenaars.
Catalogus.
Overzicht van het driedimensionale werk van de kunstenaars die tussen 1948 en 1951 tot de Cobra-beweging hebben behoord. Nederlands, 176 pagina's, Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen, 1998. De taal van Cobra. Catalogus bij de collectie van het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen.
cobra en het stedelijk Stedelijk Museum Amsterdam.
Het overzicht wordt gecompleteerd met werken van kunstenaars die zich verwant voelen met Cobra, zoals Piet Ouborg, Robert Jacobsen, Lotti van der Gaag en Shinkishi Tajiri, maar die strikt genomen niet tot de Cobragroep behoorden. De kunstenaars, die zich uitdrukkelijk experimentelen" noemden, gaven een tijdschrift uit met de naam Cobra. Later werd deze naam steeds meer gebruikt als groepsnaam. De kunst van Cobra een samenvoeging van Copenhagen, Brussel en Amsterdam is nauw verbonden met het Stedelijk Museum.
Kenmerken van Cobra kunst Frank Zweegers Art.
Frank Zweegers Kunst. Kenmerken van Cobra kunst. Gepubliceerd door Frank Zweegers op 20 juli 2017. De Cobragroep was een Europese avant-garde kunstbeweging die in 1948 werd opgericht door de kunstenaars Asger Jorn uit Denemarken, Christian Dotremont en Joseph Noiret uit Belgie, Corneille, Constant Nieuwenhuys en Karel Appel uit Nederland. CoBrA staat voor de steden waar de oprichters vandaan komen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.
Cobra.
Cobra kunstenaars streven naar een ongedwongen kunst en proberen met allerlei materialen te werken. Het experiment staat voorop. De Cobra kunstenaars presenteren zich als experimentelen. De Deense Cobra kunstenaars zijn al ruim voor de oorlog aan het experimenteren. asger jorn moedigt Constant Nieuwenhuys aan hetzelfde in Nederland te doen.
Corneille 1922-2010 Nederlandse Cobra-kunstenaar.
In 1948 leerde hij ook Constant kennen en richtte hij met anderen de Nederlandse Experimentele Groep en later Cobra op. Cobra werd opgericht door de Belgen Christian Dotremont en Joseph Noiret, de Deen Asger Jorn en de Nederlanders Karel Appel, Constant en Corneille. De naam Cobra verwijst naar het internationale element van deze kunststroming. De afkorting staat voor Copenhagen, Brussel en Amsterdam, de hoofdsteden van de landen waar de meeste Cobra-kunstenaars vandaan kwamen. In 1948 vestigde hij zich in Parijs. De Cobra-tijd stond voor Corneille vooral in het teken van het experiment. Kunst moest naïef en vooral spontaan zijn.

Contacteer ons