Resultaten voor cobra kunst

cobra kunst
Cobra.
Cobra kunstenaars laten zich bij het maken van hun afbeeldingen inspireren door mythen, kindertekeningen, volkskunst, de prehistorie, oosterse kalligrafie, primitieve kunst niet-westerse kunst uit o.a. Afrika en Oceanië en kunst van geesteszieken. Vooral de Deense Cobra kunstenaars hebben belangstelling voor mythen.
De beste boeken over Cobra kunst Kunstboekentips.nl.
Chinese hedendaagse kunst. George Hendrik Breitner. Nieuw in 2018. Karel Appel, Corneille en Asger Jorn worden gezien als de grondleggers van de cobra beweging. In 1948 vormden zij in Parijs deze groep. De naam Cobra verwijst naar Co penhagen, Br ussel en A msterdam, de steden waar de kunstenaars vandaan kwamen.
Wat is COBRA?
Met name het werk Karel Appel barstte van vitaliteit en werd daarmee het gezicht van COBRA in Nederland en daarbuiten. De ongeremde COBRA kunst bracht een schok teweeg in het behoudende Nederland. Met zijn beruchte uitspraak Ik rotzooi tegenwoordig maar wat aan, deed Appel er nog een schepje bovenop.
De CoBrA-kunstenaars Cobra Museum voor Moderne KunstCobra Museum voor Moderne Kunst.
Cobra Museum voor Moderne Kunst. Plan uw bezoek. Workshops Cobra Museum. Atelier CoBrA iedere zondag. Café Le faux Rire. Plan uw bezoek. Het Cobra Museum. CoBrA Kunstprijs Amstelveen. Medewerkers en vacatures. Doneer of schenk. Stichting Cobra / CBF. Cobra Museum voor Moderne Kunst.
Werkstuk Kunst Cobra Scholieren.com.
28 september 2009. Cobra is een Europese kunststroming binnen de moderne kunst uit eind jaren veertig van de 20e eeuw. De naam Cobra bestaat uit de beginletters van de steden waar de oprichters vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam. Cobra werd opgericht op 8 november 1948 in een caf in Parijs.
Vind cobra kunst op Marktplaats.nl.
Advertenties gerelateerd aan cobra kunst. KUNSTVEILING.NL: Grafiek van CoBrA kunstenaar Corneille. Op kunstveiling vindt u een continue wisselend aanbod van werk van corneille en andere cobra kunstenaars, zoals karel appel en hans meyer petersen. Werken gaan onder de hamer voor slechts 10% van de galeriewaarde.
COBRA.
Net als de surrealisten wilden zij de mensen bevrijden van civiliserende invloeden door het onderbewuste aan te boren. Mythen, sagen en legendes maakten vaak deel uit van hun kunstwerken. Kunst moest voor de Cobra universeel, populair, expressief en primitief zijn.
cobra / moderne kunst 20'eeuw' Kunstgeschiedenis.jouwweb.nl.
Home moderne kunst 20'eeuw' cobra. De naam Cobra" is een samenvoeging van de namen van de drie hoofdsteden van de landen waaruit de oprichters vandaan: Copenhagen Brussel Amsterdam. De kunstenaars van Cobra keerden zich vooral tegen elk esthetisch academisme. Vorm, lijn en kleur zijn de uitingen van een puur spontane actie waarbij de kunstenaars niet aarzelden terug te grijpen op de zogenoemde primitieve kunst, kindertekeningen.

Contacteer ons